PLANINSKI RAJ VSEH LETNIH ČASOV

PLANINSKI RAJ VSEH LETNIH ČASOV

ODKRIJ KOŠČEK RAJA LAHKIH NOG NAOKROG

Odkrij razkošje poti, ki jim ni videti konca, pa naj te vodijo po mogočnih vršacih, dišečem gozdu, romantičnem mestnem jedru ali po simpatičnih vaseh Tržiškega. Vsak lahko najde sebi primerno pot, pa naj bo adrenalinski odvisnež ali pa družina, ki gre na sproščujoč sprehod po kosilu.

Čaka vas Košuta, ki je naše najdaljše pogorje in z 2133 m visokim Košutnikovim turnom najvišja na Tržiškem. Razvaja vas z razgledi in mehkobo travnatih pobočij. Poleg Košute so tu še Begunjščica, Dobrča, Storžič in Kriška gora, čudoviti cilji ali pa le vmesne postaje daljšega pohoda. Pri tem lahko računate na gostoljubje koče na Kriški gori, zavetišča v Gozdu, doma pod Storžičem, koče na Dobrči, doma na Zelenici, doma na Kofcah in taborniškega doma na Šiji. 

Tržičani imamo planinarjenje v genih. Na poteh, ki so jih uhodili naši čevljarski mojstri in planinci, je čutiti veselje do življenja in ljubezen do narave. Lahko izberete dvatisočaka ali romantični pohod med travniki, vedno boste stran od gneče in sredi narave.

Na spletni strani Visit-Tržič imate več informacij – nabor poti  glede trajanja poti – do dve uri, – poldnevna, – celodnevna, – več dnevna.